IN DE MEDIA

5 september 2020

Een interview bij NOVO 3 Blikveld met Henk Smeets, Jan Hogema, Wim Kievits en Peter van lent over de Vughtse kunstschilder Charles Joseph Grips en de expositie in DePetrus  kerk in Vught. 

4 september 2020

Wat maakt Charles Grips in die schrijvers los? Twee boeken, een documentaire en een tentoonstelling . De nog onbekende Vughtse kunstschilder Charles Joseph Grips (1825 – 1920) zou schrikken van al die belangstelling. Maar vanwaar al die aandacht ? Hij wist de fantasie te wekken van Jan Hogema, die in het oude huis van de schilder woont, en van Peter van Lent. Op de kaft van het boek staat een dienstmeisje dat groenten snijdt.

2 september 2020

Van 6 september tot 8 november zal in het Vughtse culturele ontmoetingscentrum DePetrus op imponerende en uiterst degelijke wijze ruim aandacht worden besteed aan de honderdjarige sterfdag van de Vughtse schilder Charles Joseph Grips. De kunstenaar, in 1825 geboren te Grave, die van 1882 tot aan zijn dood in 1920 in Vught woonde en werkte, krijgt als eerbetoon een grote overzichtstentoonstelling van 43 werken. Verder gaat de tentoonstelling vergezeld van de presentatie van twee leerzame en bovenal uiterst verzorgde boekwerken over de veelzijdige artiest. 

18 augustus 2020

Jan Hogema verhuisde twee jaar geleden naar het Gripshuis in hartje Vught. Nieuwsgierig naar de achtergrond van het huis ging hij googelen wie die Grips eigenlijk was. Hij ging op onderzoek uit en kwam al snel tot de conclusie dat ‘de oude meester’ niet vergeten mocht worden. Dat onderzoek deed hij samen met vriend en historicus Peter van Lent. Het heeft uiteindelijk geleid tot een boek, een documentaire, een website en een expositie over het werk en het leven van de Brabantse kunstschilder Charles Joseph Grips.

29 juni 2020

Bij de opening van een overzichtstentoonstelling van zijn werk wordt op 6 september in DePetrus een nieuw boek gepresenteerd over kunstenaar Charles Joseph Grips. Hij woonde van 1881 tot zijn overlijden in 1920 aan het Vughtse Marktveld 3. Tevens zal een filmdocumentaire te zien zijn over de schilder. Het boek kost 25 euro en wordt uitgegeven door Stichting C.J. Grips. Schrijver is historicus Heimerick Tromp. Wegens de beperkte oplage is het verstandig het boek nu vast in de voorverkoop te reserveren. Stuur daartoe een mailtje naar info@cjgrips.nl.

Donateurs

De donateurs van Stichting C.J. Grips